[lm-logo] sitehuvud_vä (gå till Aktuellt)sitehuvud_hö (lista med våra leverantörer)

uppdaterad
2015-11-30

Hauptwerk
Programvaran

[bild] Hauptwerk, programförpackning

Det finns två versioner av Hauptwerk: Advanced Edition och Basic Edition, som är en bantad version för en mindre budget eller om man inte behöver allt som Advanced har.

Hauptwerk Advanced Edition

Hauptwerk Advanced Edition har en mycket omfattande funktionslista. Sammanfattningsvis kan sägas att för den som redan från början vet att det kommer att bli många orglar och ett omfattande Hauptwerk-system är det ingen tvekan om att det är Advanced som gäller.

Hauptwerk Basic Edition

Hauptwerk Basic Edition är funktionellt sett identisk med Advanced sånär som på följande begränsningar:

  • Polyfonin är begränsad till 1024 samtidigt klingande toner (pipor). Denna begränsning innebär att större sampleset bara kan laddas med kraftigt reducerat stämantal.
  • Max 3 GB sampleminne. Även denna begränsning innebär att större sampleset inte kan laddas utan reducerat stämantal. Minneskraven för sampleseten finns redovisade under rubriken "Systemkrav" på respektive produktsida. Minimikrav för acceptabel återgivning och prestanda är laddning med s k lossless compression vid 16-bits upplösning och med samtliga loopar och releasesamplingar. Om samplesetet med de kraven gott och väl får plats inom 3 GB ledigt internminne kan setet köras i Basic Edition.
  • Inget stöd för flerkanaligt ljud (förutom stereo förstås)
  • Inget stöd för flera bildskärmar/pekskärmar
  • Inga intonationsmöjligheter för enskilda pipor
  • Ingen virtuell modellering av luftförsörjningen

De borttagna funktionerna och begränsningen av polyfoni och sampleminne är förstås viktiga inskränkningar, men ändå inte av en sådan art att det gör Basic till en förkrympt lightversion av Hauptwerk. Det finns väldigt mycket kvar av funktionaliteten, och det går dessutom att till nominell kostnad uppgradera till Advanced.

Mer information

För en teknisk översikt över de viktigaste funktionerna i Hauptwerk och en jämförelse mellan versionerna, se Features Datasheet respektive Features Compared. Vill du studera Hauptwerk in i minsta detalj hämtar du Hauptwerk User Guide (filstorlek 34 MB). Du kan även provköra programmet i demoläge (se nedan).

Prova Hauptwerk före köp

Hauptwerk kan installeras i demoläge med vissa begränsningar men kan ändå provas i stort sett fullt ut utom i Free Edition (se nedan). När Hauptwerk är installerat utan licensnyckel kan man vid programstart välja att provköra Hauptwerk som Basic, Advanced eller Free Edition. Väljer man Free Edition kan endast små sampleset laddas (max 1.5 GB minne), polyfonin är begränsad till 256 toner och maximal upplösning vid laddning är 16-bit (för en översikt av de olika versionerna, se här).

Vid köp av licens levereras Hauptwerk i DVD-case och med USB-nyckel. Är programvaran redan installerad behöver den inte installeras om — så snart USB-nyckeln sätts i datorn blir Hauptwerk skarpt i den version som licensen omfattar. Vill du prova Hauptwerk är här länkar till de två sidorna för hämtning av aktuell programversion (namn och mailadress krävs för själva nedladdningslänkarna):

Windows 7/8/10 (filstorlek 2.29 GB)
Mac OS X (filstorlek 2.16 GB)

Har du en så långsam Internet-uppkoppling att hämtningar av sådana här stora filer är ett problem, hör då av dig till oss och uppge vilket operativsystem du har så skickar vi en DVD med installationsfilen (se kontaktuppgifter nedan).

Angående priser

Låt oss avslutningsvis och på förekommen anledning upplysa om en sak beträffande priser: Köp av Hauptwerk via oss blir faktiskt billigare och med snabbare leverans än vid direktköp från Hauptwerk/MDA, detta för att vi köper in media och nycklar i volym och därmed håller importkostnaderna nere. Dessutom ingår svensk support vid köp från oss. Vid direktköp av varor från USA tillkommer importdeklarationsavgift (även om programvara som Hauptwerk inte är tullbelagd måste införseln tulldeklareras), samt införselmoms på både varuvärde och fraktkostnad. Detta glömmer många att ta med i beräkningen vid köp via Internet av varor från länder utanför EU.

###

För vidare information och aktuella priser, maila eller ring 0320-33030 för personlig kontakt.

Leyman Music      telefon 0320-33030      kontaktinformation      cookies | webbplatskarta